Terug
Optimistisch tijdens corona catastrofe

Geplaatst op 18 januari 2021

Wie had dat gedacht, een jaar geleden…. Dat we nu nog steeds midden in een lockdown zouden zitten. Al (bijna) een jaar zonder fysieke events en voor dit jaar nog bar weinig andere vooruitzichten. Eigenlijk: dramatisch. En ja; dat raakt mij persoonlijk ook (en niet alleen in de portemonnee). Dus nee: niet leuk!

Maar…. 2020 heeft ook goede en mooie dingen gebracht.
Ik ben opnieuw getrouwd – al heeft dat niets met het werk te maken, hoewel: ook dát moest georganiseerd worden – dus 2020 stond voor mij ook symbool voor nieuw geluk!

En wát ben ik blij en trots naast mijn werk op congresgebied, sinds 2017 nog een mooie baan als officemanager van de Federatie voor Gezondheid te hebben, voortgekomen uit mijn contacten in het Nederlands Congres Volksgezondheid. En hóe relevant is waar wij voor staan: van nazorg, naar voorzorg. Het belang van een gezonde leefstijl blijkt in deze tijd relevanter dan ooit en wat ‘ons’ betreft ook een poort naar een toekomstbestendiger zorgstelsel. 

Veerkracht
Vanuit de Federatie voor Gezondheid hebben we in 2020 Missie Veerkracht opgezet. Want dat is wat ons helpt, of zelfs ons redt; onze veerkracht. Corona heeft ons niet helemaal lam geslagen, maar ons ook versneld verder gebracht. Blijvend zelfs; daarvan ben ik overtuigd. Ook ik stortte me in een training voor het opzetten van online events en deed daarbij nieuwe contacten op, én kreeg weer inspiratie. 

Voordeel: vernieuwing
Alles in de eventwereld ging online vorig jaar; het kon niet anders. En hierop sprongen de ontwikkelaars van diverse platforms handig in. Maar ook bijvoorbeeld de locaties en/of AV-bedrijven die complete studio’s bouwden. Er zijn prachtige tools ontwikkeld die je het gevoel geven in een echt event te zijn beland, compleet met ontvangstbalie, stands, een borrelruimte etc. Wat dat betreft heeft corona gezorgd voor een versnelling van de professionaliteit van online congresseren. Online is niet meer weg te denken; de combinatie (fysiek én online: hybride dus) gaat het worden! En sec online zal ook meer ‘gewoon’ blijven.

Voordeel: verbinding
Een ander voordeel: een online event is lang zo begrotelijk niet als een fysiek event. Door je bezoekers met regelmaat interessante online events aan te bieden, creëer je een meer betrokken community. En dat biedt weer mogelijkheden om andere social media op in te zetten (ze worden dan je volgers op Linkedin, Facebook, Instagram). 

2021: vol vertrouwen
Al met al: 2020 was heftig, 2021 nog heel onzeker maar deCongresbalie is er nog en zal er blijven. Ik ben een optimist, heb zin in nieuwe contacten, nieuwe opdrachten. Of het nu een eenvoudig webinar, een reeks congresmeetings online dan wel fysiek, óf zelfs het voeren van een secretariaat is. Regelen, dóen, organiseren zit in mijn bloed, en dat kruipt waar het niet gaan kan….

Ik ga er wat van maken dit jaar! 

Anke

Heb jij behoefte aan ondersteuning van je secretariaat (op afstand) of organisatie van je (online of fysieke congres)? Neem contact op!
Ontvang gratis tips & tricks voor je congres!
sluit