21 mei 2024 - Heerlijk Duidelijkdag

Deze inspiratiedag in 1931 Congrescentrum te 's-Hertogenbosch is voor iedereen die zich inzet voor begrijpelijke taal en wordt georganiseerd door de Taalunie in samenwerking met partners van de Nederlandse en Vlaamse overheid, uit de zorg, het hoger onderwijs en het recht. Op deze dag komen experts en organisaties samen die werken aan begrijpelijke taal om kennis te delen, elkaar te inspireren en samen na te denken over kansen en uitdagingen in de toekomst.

Lees meer

29 februari 2024 - Jaarcongres NtVP

Op donderdag 29 februari 2024 organiseerden we met en voor de Nederlandstalige Vereniging voor Psychotrauma (NtVP) het Jaarcongres 2024 in congrescentrum Antropia. Het thema is "Trauma in een veranderende wereld: twee kanten van de medaille". Het werd een inspirerende dag voor professionals op het gebied van psychotrauma, waarop praktijk en wetenschap elkaar zullen ontmoeten. Het programma bestaat uit boeiende keynote sprekers, masterclasses, workshops en meer. Het jaarcongres 2025 zal in mei gaan plaatsvinden. Info daarover volgt later.

Lees meer

14/15 december 2023 Implementatiecongres - Taalunie

De Taalunie ontwikkelt en stimuleert beleid voor het Nederlands in Nederland, Vlaanderen en Suriname, en ondersteunt het Nederlands in de wereld. Doel van het congres is het delen van de vernieuwing van het onderwijs Nederlands. We zijn er trots op dat de Taalunie voor het 2-daagse Implementatiecongres - wat vanaf 2023 jaarlijks gaat plaatsvinden - deCongresbalie als nieuwe samenwerkingspartner heeft gekozen. 

Lees meer

17 november 2023 - CIZ Congres

Op 17 november organiseerde het CIZ voor het eerst zélf een congres; een vervolg op rondetafel gesprekken over ‘de toekomst van de toegang tot de langdurige zorg’. Eind juli werden wij hiervoor benaderd. Snel schakelen was het devies: het vinden van een passende locatie - de Winkel van Sinkel in Utrecht - , het versturen van de save the date heel kort daarna (en natuurlijk het hele uitnodigingstrajet wat erop volgde), en het mede overdenken én regelen van een uitdagend programma - met inzet van Philip Walkate voor een ludieke en pakkende afsluiting, een fotograaf en alsnog op het allerlaatste moment de inzet van een camerateam dat zorgde voor een mooie terugblik. Met ruim 100 deelnemers overtrof de conferentie de verwachtingen!

Lees meer

27 september 2023 - Lustrumevent Patiëntenfederatie Nederland

Kijk hier de terugblik op het lustrumevent.
Als samenleving worden we de komende jaren geconfronteerd met grote uitdagingen binnen de zorg. Het begrip “passende zorg’’ klinkt daarbij vaak als antwoord. Tijdens het 30-jarig lustrum van de Patiëntenfederatie nemen we dit begrip onder de loep, vanuit het perspectief van de patiënt. Diverse sprekers zullen hier hun licht over laten schijnen en in discussie gaan met elkaar. Tijdens ons lustrumevent wordt ook op een feestelijke manier afscheid genomen van directeur-bestuurder Dianda Veldman, die zich acht jaar lang heeft ingezet om de stem van de patiënt te laten horen en de positie van patiënten te versterken binnen de zorg.

Lees meer

28 november 2022 New Town Congres

Het is dit jaar 60 jaar geleden dat Nederland aan de vooravond stond van een ongekende bouwopgave. De geschiedenis herhaalt zich vandaag de dag, met een hoge woningnood en ambitieuze bouwplannen. Uit de toenmalige bouwopgave zijn de groeikernen ontstaan, Nederlandse 'New Towns' waar inmiddels ruim 1,3 miljoen mensen wonen. Nu, 60 jaar later, worden de eerste ouderdomsrimpels zichtbaar. Ook wordt duidelijk dat onder die rimpels een onvermoede energie en vitaliteit schuilt. Welke lessen kunnen we trekken uit de afgelopen 60 jaar, van woning-, steden- en maatschappijbouw? Wat ging er goed en wat moeten we deze woningbouwronde juist beter doen? Hoe hou je grootschalig verouderende wijken veilig, leefbaar, sociaal en aantrekkelijk? En bovenal: hoe zorgen we dat de Nederlandse New Towns een fijne plek blijven om te wonen voor de 1,3 miljoen mensen die er hun thuis vinden? Hierover gaat het tijdens het New Town congres in Zoetermeer!

Lees meer

28 september 2022 Netwerkevent 'Onzichtbaar maar waar?'

Het Kenniscentrum Mensenhandel Twente startte in mei van het coronajaar 2021. Doel: mensenhandel zichtbaar én bespreekbaar maken. Tijdens dit event maken de ketenpartners kennis met elkaar én het Kenniscentrum. Middels een interactief middagprogramma in de stijl van 'de wereld draait door' komen diverse thema's aan bod bij wisselende tafelgasten.

Lees meer

2 juni 2022 Symposium Zorg en Welzijn Arbeidsmigranten

Healthcare for internationals organiseerde in samenwerking met Pharos en het Kenniscentrum Arbeidsmigranten op 2 juni 2022 het symposium Zorg en welzijn voor arbeidsmigranten. deCongresbalie heeft onder meer geholpen bij het vinden van de juiste locatie, het opstellen van de congresbegroting en het redigeren van (web)teksten. Op de dag zelf verzorgden we ook het uitvoeringsmanagement.

Lees meer

4-8 april 2022 Conference on Wind energy and Wildlife impacts

deCongresbalie ondersteunde Waardenburg Ecology bij de organisatie van de internationale Conferentie over Windenergie en Wildlife Impacts (CWW2022) in Nederland. Ruim 500 fysieke en 125 online deelnemers, 25 sponsoren en meer dan 70 sprekers, drie excursies en meerdere avondprogramma's maakten het tot een bijzonder event; ook voor ons! Kijk hier de aftermovie.

Lees meer

8 april 2020 NCVGZ - Preventie is mensenwerk

Het NCVGZ is in 2020, i.v.m. het coronavirus, geannuleerd en wordt ook niet verplaatst naar een later moment dit jaar. Dit moesten we in maart helaas melden aan de honderden deelnemers die zich al hadden ingeschreven.

Lees meer

27 januari 2020 Openingsmanifestatie e-healthweek 2020

Op 27 januari organiseerden we met ICT&health de 4e Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Dit jaar in het AFAS Circustheater in Den Haag. Met ruim 2200 registraties, bijna 25 stands, 40 subsessies én een doorlopend plenair zaalprogramma was het een drukke én geslaagde manifestatie! Lees hier mijn blog met een terugkoppeling.

Lees meer

15 november 2019 VSNU/EUA Conference on Recognition & Rewards

Op 15 november organiseerden we voor de EUA en VSNU de conferentie Recognition and Rewards in de  Maassilo in Rotterdam. De belangstelling was overweldigend. Er is een videoverslag en een e-magazine van deze conferentie gemaakt. Lees ook mijn blog hierover nog eens na!

Lees meer

8 oktober 2019 ICT&Health TOP 2019

“Gezondheid next level: de hokjes voorbij” Ruim 250 mensen schreven zich voor deze inspirerende middag in. Tijdens de werkconferentie kwamen alle domeinen samen om de randvoorwaarden voor succes te bespreken en in concrete stappen tot een effectieve gezamenlijke aanpak te komen. Keynote speakers als Kavita Parbhudayal, wethouder Zorg, Jeugd en Volksgezondheid, Gem. Den Haag), Gelle Klein Ikkink, programmadirecteur Innovatie en Zorgvernieuwing, Ministerie van VWS, Stefan Scheepers, business director Digital Health Europe, Mobiquity en Xenia Kuiper, innovatie specialist sociale robotica Philadelphia Zorg leidden drie tafelgesprekken rondom subthema's in. De middag werd vroeg in de avond afgesloten met een walking borrel buffet, waar nog lang werd nagepraat!

Lees meer

6 juni 2019 - Conferentie Kwaliteit van Leven - NWO en ZonMw

Op 6 juni a.s. organiseerden NWO en ZonMw de slotconferentie Kwaliteit van Leven in De Zalen van Zeven Boothstraat te Utrecht. Lees hier mijn blog. Of klik op deze link voor het digitale verslag.
In deze conferentie werden inzichten gedeeld (pitches) en contacten gelegd (meet & greet met onderzoekers) rondom de 6 onderzoeksprogramma's. Ruim 120 deelnemers kwamen naar de Zalen van Zeven aan de Boothstraat in Utrecht voor deze mooie bijeenkomst. 

Lees meer

23 mei 2019 Conferentie Evolutie of revolutie; de toekomst van de wetenschapper

Op 23 mei organiseerden ZonMw en NWO een bijeenkomst over de toekomst van de wetenschapper. Tijdens een dynamisch en interactief debat (vorm: De Wereld Draait Door) onder leiding van Maria Henneman werden diverse gasten ontvangen. Voor een verslag 'in vogelvlucht' verwijs ik je graag naar mijn blog.

Lees meer

11 april 2019 NCVGZ 2019; Public Health next step

Op 11 april vond in Media Plaza / Jaarbeurs Utrecht voor de 16e keer het NCVGZ plaats. Al vanaf de eerste editie is deCongresbalie hierbij betrokken. In 2018 werd het concept omgegooid; van tweedaags, naar één congresdag. Met een nieuwe structuur in tracks. En een boeiende Inspiratiemarkt en platform voor diverse prijsuitreikingen . Er is een beeldverslag gemaakt door de Clipjesfabriek en ik heb een blog geschreven over de dag zelf. Kijk  (wachtwoord: thenextstep) en lees verder.

Lees meer
Ontvang gratis tips & tricks voor je congres!
sluit